BAĞIMLILAR METRUK BİNALARI MESKEN TUTTU

Gençlerimizi uyuşturucu bataklığına teslim etmeyeceğiz!

 

BAĞIMLILAR METRUK BİNALARI MESKEN TUTTU


Çerkeş'in İdris, Kurtlar ve Okçular mahallelerinde bulunan harabe terk edilmiş evler bali, uyuşturucu ve alkol kullanan kişilerin meskeni oldu.

 

Çerkeş'in en eski 3 mahallesi olan İdris, Kurtlar ve Okçular'da sahipleri tarafından terk edilmiş harabe yapılar bağımlıların buluşma noktası oldu. Gündüz ve gece saatleri fark etmeksizin metruk yapılarda toplanan bağımlı kişiler bu alanlarda bali, tiner, alkol ve uyuşturucu madde kullanıyor. Metruk binaların bulunduğu sokak ve caddeleri kullanamayan mahalle sakinleri ise korku ve endişe duyuyor.


BALİCİ VE TİNERCİLERİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRÜYORLAR


Çerkeş'in merkezi konumunda olan metruk binalar şehir dışından gelen ziyaretçiler içinde kötü izlenim oluşturuyor. Şehir mimarisini de olumsuz etkileyen çoğu metruk yapıların sahipleri il dışında yaşıyor. Geride bıraktıkları evlerinden bihaber olan vatandaşlar, balicilerin ve tinercilerin ekmeğine yağ sürüyor. Aynı zamanda da şehrin huzur ve güvenliği bozuluyor. Ev sahiplerinin atıl evlerini yıkacak ekonomik gücü yoksa Kaymakamlık veya Belediyeye dilekçe vererek yıkılmasını talep edebilir.

 

BU BİNALARA NEŞTER VURMA ZAMANI GELDİ

 

İdris, Kurtlar ve Okçular mahallelerinde ikamet eden vatandaşları canından bezdiren bağımlılar, kullandıkları maddelerin atıklarını etrafa saçarak kirliliğe neden oluyor. Mahalle sakinleri, Çerkeş Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ve Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı'dan bu metruk yapılara bir neşter vurmalarını talep etti. Çerkeş'in estetiğini, huzurunu ve güvenliğini bozan metruk binaların bir an önce tespit edilip yıkılması gerekiyor.

 

İMAR KANUNU ENGELLERİN GİDERİLMESİNİ SÖYLÜYOR

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü de yerleşim yerlerindeki metruk binaların yıkılmasını tasvip ediyor. Bu arada İmar kanununun 40. maddesi de toplumun sağlık ve selametini ihlal eden, şehircilik, estetik veya trafik bakımından mahzurlu görülen enkaz veya birikintilerin mahzurlarının giderilmesini söylüyor.


09.10.2024 12:20:51