Çerkeşli Eda Asar Avrupa Şampiyonu Oldu

Çerkeşli Eda Asar Avrupa Şampiyonu Oldu

Kadın Ritmik Cimnastik takımımız Ukrayna’da gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonası’nda 3 çember 2 labut aletinde şampiyon oldu.

Ukrayna’nın Kiev kentinde düzenlenen Ritmik Cimnastik Avrupa Şampiyonası’nda Grup Milli Takımımız üç çember iki labut aletinde Avrupa Şampiyonu oldu.

Eda Asar, Duygu Doğan, Azra Akıncı ve Peri Berker’den oluşan takımımız finallerde 31.150 puan ile altın madalyaya uzandı. Bu şampiyonlukla ritmik cimnastikte Türkiye bu seviye ilk altın madalyası kazandı.


EDA ASAR ÇERKEŞ’İN GURURU OLDU

Çerkeş’in Saçak Beldesinden Adil Asar ile Çalciören Köyünden merhume Münevver Asar'ın torunları, Dr. Erdoğan Asar ve Ayşegül Asar'ın küçük Kızları Eda Asar Avrupa Şampiyonu olarak Çerkeş’in gururu oldu.

11 yıldır ritmik cimnastik sporu yapan hemşehrimiz Eda Asar 6 yıldır milli Sporcudur. Aynı zamanda Ankara da lise eğitimine devam etmektedir.

Ajans Çerkeş olarak, Türkiye’de ilk defa ritmik cimnastik alanında altın madalya kazanan Eda Asar’ı canı gönülden tebrik ediyor, kariyerinde başarılar diliyoruz.


MİLLİLERE DESTEK MESAJLARI YAĞDI

Milli sporcumuz ve aynı zamanda Çerkeşli hemşerimiz Eda Asar’a tebrik mesajları yağdı. Saçak Belde Belediye Başkanı Ramazan Yarım sosyal medya hesabından Eda Asar’ı tebrik etti. Yarım yaptığı açıklamada, Erdoğan Asarın kızı Eda Asar Ukrayna’da düzenlenen 2020 ritmik cimnastik Avrupa şampiyonasında ekip olarak Avrupa şampiyonu olarak bayrağımızı göklerde dalgalandırmıştır. Bu büyük onuru bizlere yaşattığı için genç kardeşimizi tebrik eder başarılarının devamını dilerim. Tüm belde halkı olarak ailesinin ve kendisinin her zaman yanında olduğumuzu bilmesini isterim”
29.11.2020 17:08:00