Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü

Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü

Çankırı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Alim Çaycı, 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Çankırı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Alim Çaycı, 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü nedeniyle yazılı açıklama yaptı.
Çaycı, yaptığı yazılı açıklamada; “Çocuklarımızı yaşamaktan alıkoyan, potansiyellerini körelten; saygınlıklarına, fiziksel ve zihinsel gelişimlerine zarar veren çocuk işçiliğine hayır diyoruz. Anayasamız gereğince yaş, cinsiyet, ve gücüne uygun olmayan işlerde hiç kimse çalıştırılamaz.

Ülkemizde Kanunlar ile çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimlerine uygun şekilde çalışabileceği işler belirlenmiştir. Buna göre 14 yaşını tamamlamış ve zorunlu ilköğretimi bitirmiş çocuklar sadece hafif işlerde çalıştırılabilmekte. 14 yaş altı çocuklarımızın ise ancak izin alınması şartıyla sanat, kültür ve reklam faaliyetlerinde çalışmasına izin verilmiştir. Ağır ve tehlikeli işlerde, yer altı ve su altı işlerinde, gece mesailerinde, aile işleri dışındaki tarım faaliyetlerinde çalışmak için ise 18 yaşını tamamlamış olma şartı bulunmaktadır." ifadelerini kullandı.
Belirtilen şartlara uygun olmayan şekilde çalıştırılan çocukların ailelerine kolluk kuvvetlerince tebligat yapıldığını söyleyen Çaycı:
13.06.2019 09:50:00