Hafta Sonu Sınava Girecek Öğrencilerin Dikkatine!

Hafta sonu gerçekleşecek Merkezi Sınav ile İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) için Çankırı Milli Eğitim Müdürlüğünden öğrenci ve velilerini ilgilendirecek açıklama geldi.

MERKEZİ SINAV NE ZAMAN VE İÇERİĞİ NELER ?

Sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin yapılacak merkezî sınav 01 Haziran 2019 Cumartesi günü yurt içi ve yurt dışı tüm sınav merkezlerinde Türkiye saatiyle birinci bölüm 09.30'da, ikinci bölüm 11.30'da başlayacaktır. İlk olarak sözel bölüm 50 soru ve 75 dakika, ikinci olarak sayısal bölüm 40 soru 80 dakika olmak üzere uygulanacaktır.

Merkezi Sınav sonuçları 24 Haziran 2019 tarihinde açıklanacaktır.

SINAVA GİREN ÖĞRENCİLER YANINDA NE GETİREBİLECEK ?

Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler en geç saat 09.00'da, fotoğraflı sınav giriş belgelerinde belirtilen binada hazır bulunacaktır. Öğrenciler sınava gelirken yanlarında fotoğraflı sınav giriş belgesi, geçerli kimlik belgesi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartı veya geçerlik süresi devam eden pasaport, yabancı uyruklu öğrenciler için İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından verilen resimli, mühürlü kimlik belgesi) ile en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracaktır. Geçerli kimlik belgesi ve fotoğraflı sınav giriş belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır.
29.05.2019 10:30:00