TR 2024
  • kızılcahamam diş
ÇERKEŞ Haber Girişi : 26 Ağustos 2024 12:45

ÇERKEŞ AKHASAN BARAJI TEHDİT ALTINDA!

ÇERKEŞ AKHASAN BARAJI TEHDİT ALTINDA!
Çerkeş'in 15 km güneyinde bulunan Akhasan Barajı kuraklık ve tarımda sulama nedeniyle olumsuz etkilendi.

 

KONUK MOBİLYA 21.02.2024

 

ÇERKEŞ AKHASAN BARAJI TEHDİT ALTINDA!

 

Çerkeş'in 15 km güneyinde bulunan Akhasan Barajı kuraklık ve tarımda sulama nedeniyle olumsuz etkilendi.

 

Amatör olta balıkçılarının atıklarıyla mücadele eden Akhasan Barajı bu kez de kuraklık tehdiyle karşı karşıya kaldı.

 

Çerkeş'in can damarı olan Akhasan Barajında olta balıkçılığının yanı sıra tarlalardaki verimi artırmak için de sulama yapılıyor. Akhasan Barajı Sulama hattı 45 km uzunluğunda sulama şebekesi ve bu şebeke üzerine konumlandırılmış 450 hidranta (sulama vanası) sahip. Akhasan Köyü, Örenköy,  Bozoğlu Köyü, Karga Köyü, Türbaşı Köyü, Kiremitçi Köyü, Kadıköy, Ağaca Köyü, İstasyon Mahallesi ve Yeni Mahalle barajdan gelen şebekeden tarım arazilerinde su kullanıyor.

 

Tarım için kullanılan yanlış sulama teknikleri ve kuraklık nedeniyle  baraj suları yarıya çekildi. 

 

PİRİNCİ

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • çiftçi 04 Eylül 2024 08:35

    Çiftçiye nasıl su kullanılmalı öğretilmiyor? Tarlasına su kuyusu açtırması gerektiği zaman ne yapması nerelere müracaat edilmesi konusunda öncü olunmuyor. Sorumluluk hiçbir zaman tek taraflı değildir. Aksine tarım yapmak ülke ekonomisine katkıdır ve en önemli alanlardan biridir.

  • Eyüp Boduç 27 Ağustos 2024 13:02

    24 saat mısır tarlalarını suluyorlar bu kadar kalması bile mucize yağmur yağıyor bakıyorsun mısır tarlalarında hala sulama yapılıyor

  • Necati Üçpınar 27 Ağustos 2024 04:56

    Maalesef bizim insanımız bilinçsiz bir şekilde kendine sunulan ikramı yok ediyor telef ediyor Saraycık köyü sakini olarak şunu belirtmek isterim köyde çok büyük su sıkıntısı var adam hortumu bahçesine atmış şu akıyor günlerce Ankara gitmiş şimdi bu arkadaş o kadar köylünün hakkına girdi nasıl vicdan su sorunu büyük iki güne kalmaz baraj kurur önlem alınmaz ise yazık

  • Ali 26 Ağustos 2024 14:35

    Ağaca köyü mağdur. Suyu kullanamıyor. Kuraklık diz boyu. Bilinçsiz sulama hat safhad. Bu şekilde devam eder bu sened de kar yagmazsa seneye dibi görür. Birde pikniye gele iki ayaklılar sebebi ilede çevre kirliliği ve kirlenme hat safhad.