TR 2024
  • kızılcahamam diş
ÇERKEŞ Haber Girişi : 12 Eylül 2024 17:55

ÇERKEŞ SIRMA BAKLAVASI MİLYONLARA ULAŞTI

ÇERKEŞ SIRMA BAKLAVASI MİLYONLARA ULAŞTI
TV 8 ekranlarındaki MasterChef Türkiye programında Çerkeş sırma baklavasına yer verildi.

 

KONUK MOBİLYA 21.02.2024

ÇERKEŞ SIRMA BAKLAVASI MİLYONLARA ULAŞTI


Ülkemizde coğrafi işaretli ve tescilli 13 baklavanın içerisine giren Çerkeş Sırma Baklavası TV 8 kanalında MasterChef Türkiye programında yer buldu.

 

Türkiye'de milyonlarca kişi tarafından takip edilen TV 8 ekranlarındaki MasterChef Türkiye programında Türkiye'deki 13 tescilli baklavanın isimleri sayıldı. Bu tescilli baklavaların arasında meşhur Çerkeş sırma baklavası da yer aldı.


Çankırı ilinin gözde ilçesi Çerkeş gastronomi alanında hızla büyümeye devam ediyor. Her geçen gün ilçenin daha da büyümesini sağlamak için belediye çalışmalarına hız veren üç dönemdir Çerkeş’te büyük projelere imza atan Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı sosyal medyada yaptığı paylaşımlar ile gündemdeki yerini bırakmıyor. 

PİRİNCİ


TV 8 kanalında yer bulan Çerkeş Sırma Baklavası hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Hasan Sopacı, “Çerkeş Sırma Baklavamızın coğrafi işaretli ürün kategorisine girmesi için tescil işlemlerini tamamladık. Şimdi de Avrupa Birliği Komsiyonun’Da tescil ettirmek için çalışmalarımızı başlattık. Tarihi,  kültürü ve gastronomisiyle kadim bir medeniyete ev sahipliği yapmış Çerkeş’imizin marka değerlerini koruma altına almaya devam edeceğiz.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.