TR 2024
  • kızılcahamam diş
ÇERKEŞ Haber Girişi : 16 Temmuz 2024 09:27

ÇERKEŞ'TE 15 TEMMUZ ANMA PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ÇERKEŞ'TE 15 TEMMUZ ANMA PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında Çerkeş'te program düzenlendi.

 

KONUK MOBİLYA 21.02.2024

ÇERKEŞ'TE 15 TEMMUZ ANMA PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ



15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında Çerkeş'te program düzenlendi.

 

Heyet ilk olarak Çerkeş Şehitliğini ziyaret etti. Ziyarete Çerkeş Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, Cumhuriyet Savcısı Abdurrahman Soymaz, İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar, İlçe Jandarma Komutanı Uğur Kaya, İl Genel Meclisi Üyesi Murat Ercan, İl Genel Meclisi Üyesi Şevki Sunaca, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, kamu kurum ve kuruluşu çalışanları ile vatandaşlar katıldı.

 


Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunmasını müteakip İlçe Müftüsü Safi Çınar tarafından 15 Temmuz Şehitleri ve tüm Şehitlerimiz için dua edildi. Çerkeş Şehitliğindeki program Şehit kabirlerine karanfiller bırakılmasıyla sona erdi. 

 

 

Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Kent Meydanında hazırlanan 15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi adlı resim sergisi ziyaret edildi. Ardından Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi Bisiklet Sporcularının katılımıyla 15 Temmuz Çerkeş Bisiklet turu düzenlendi. Yeni Kent Meydanında karşılanan sporcuların madalyaları takdim edildi.

 



Daha sonra Belediye Toplantı Salonunda Çankırı Karatekin Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Hakkı Kalaycı tarafından konferans verildi.

 


Akşam, Çerkeş Şehitliği önünden Yeni Belediye önünde bulunan Kent Meydanına kadar Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü gerçekleştirildi. Akabinde Yeni Kent Meydanında 15 Temmuz Anma Programı icra edildi.

 

 

Saygı Duruşunda bulunularak İstiklal Marşımızın okunmasıyla birlikte Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Kaymakam Bulgurlu ve Başkan Sopacı günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ulusa Sesleniş Konuşması canlı olarak izlendi. Ardından hain darbe girişimi gecesi ülkemizde, ilimizde ve ilçemizde yaşananları anlatan sinevizyon gösterileri sunuldu. Öğrencilerin şiirlerini okumalarıyla birlikte 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. İlçe Müftüsü Safi Çınar tarafından vatanımızın bekası, milletimizin birlik ve beraberliği, şehitlerimiz ve gazilerimiz için dualar edildi. Program, saatler 00.13’ü gösterdiğinde tüm camilerimizden selaların verilmesiyle birlikte sona erdi.

 

PİRİNCİ

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.