TR 2024
  • kızılcahamam diş
HABERLER Haber Girişi : 19 Temmuz 2024 09:19

KENEYİ HAFİFE ALMAYIN!

KENEYİ HAFİFE ALMAYIN!
Çankırı genelinde artan kene vakaları nedeniyle Çankırı Valiliği uyarılarda bulundu.

 

KONUK MOBİLYA 21.02.2024

KENEYİ HAFİFE ALMAYIN!

 

Çankırı genelinde artan kene vakaları nedeniyle Çankırı Valiliği uyarılarda bulundu.

 

Son zamanlarda Çankırı ve ilçelerinde ölümle sonuçlanan kene vakaları nedeniyle Valilik duyuru yaptı. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi, kenelerden insanlara bulaşan virüs kaynaklı bir enfeksiyon hastalığıdır.

 

"Keneyi Hafife Almayın, Tedbiri Elden Bırakmayın"

 

Tedbir: Bağ, bahçe, tarla, orman gibi riskli alanlara giderken açık renkli ve kapalı kıyafetler giyinin. Pantolon paçalarını çorap içine sokun ya da çizme giyinin. Hayvanların üzerindeki keneye, hayvanların kan ve idrarına çıplak elle dokunmayın.

 

Kontrol: Riskli alanlardan döndükten sonra kene olup olmadığını görmek için vücudunuzun ve elbisenizin her yerine dikkatlice bakın. Vücudunuzu özellikle diz arkası, koltuk altları, kulak arkası, ense, saç dipleri ve kasıklar dahil kontrol edin ya da ettirin.

 

PİRİNCİ

Müdahale: Vücudunuza tutunan keneyi çıplak elle dokunmadan; eldiven, bez ya da poşet ile çıkartın. Çıkaramıyorsanız zaman kaybetmeden en yakın kuruluşuna gidin.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.